Skip to main content

Home

Huurwoningen krijgen inbraakbeveiliging

VERZETSWIJK – Zo’n 800 huurwoningen krijgen de komende maanden inbraakbeveiliging. Burgemeester Franc Weerwind installeerde vorige week het eerste slot met cilinder-trekbeveiliging in de woning van mevrouw Van Teeffelen-Buning aan de Java Legioenstraat. 

De drie Almeerse woningcorporaties Goede Stede, de Alliantie en Ymere werken nauw samen met de gemeente aan de aanpak van woninginbraken. Om de aanpak te versterken stelt het Ministerie van Veiligheid en Justitie financiële middelen beschikbaar voor de inbraakbeveiliging van huurwoningen in wijken waar relatief vaker ingebroken wordt. De gemeente en de woningcorporaties investeren gezamenlijk 175.000 euro.

Gemeente, corporaties en politie hebben met elkaar gekeken naar de verschillende buurten en naar maatregelen tegen inbraak die gewenst zijn voor de verschillende woningen. De maatregelen die worden genomen zijn het plaatsen van raamboompjes met slot en het aanbrengen van veiligheidsbeslag met cilinder-trekbeveiliging. De inbraakwerende materialen worden vakkundig gemonteerd door HBC Almere Veiligheidsspecialist. De werkzaamheden worden vanaf september tot 1 maart 2017 uitgevoerd.